Vol gas door de was

Eeuwigdurende was… Nou weet ik niet hoe het er bij jou op en toe gaat maar bij ons in een huishouding van vijf mensen lijkt het wel alsof het wasgoed een op zich staand fenomeen is. Het heeft nog net geen ziel maar manifesteert zich herhalend door het hele ganse huis heen. Heel vaak vind ik het ook niet terug in de daarvoor bestemde wasmand maar vooral op en onder bedden, stoelen, de vloer of gewoon vóór de wasmanden in plaats van erín…

Ik ben zelf regelmatig op het internet of op Pinterest aan het scrollen en aan het Googlen naar effectieve manieren om vooral kleine ruimtes in te richten. Rommel om me heen maakt mij altijd kriegelig dus ben ik best vatbaar voor tips en trucs die ik zelf kan toepassen.

Wat betreft deze eeuwige stroom aan ondergoed, t-shirts en wat al niet meer zij heb ik het volgende systeem ontdekt waardoor ik natuurlijk nog steeds zelf aan de bak moet om de boel schoon te maken maar waardoor ik in elk geval niet non stop met mijn handen in ieder zijn was sta te graaien 😬

Een eenvoudig handigheidje does the job! Hoe? dat staat hieronder 👇🏻👇🏻

Inmiddels staan er rondom de wasmachine vier wasmanden en twee kekke emmers:

  • eentje voor de witte was
  • eentje voor de donkere was (spijkerbroeken en werkkleding)
  • eentje voor de gekleurde was (hallo Robijn Fleur en Fijn reclame)
  • eentje voor alle handdoeken en vaatdoeken
  • emmer voor alle sokken
  • emmer voor de lingerie, wolwas en delicate bloesjes en andere niemendalletjes

Op vier van deze exemplaren heb ik labels gemaakt met hierop pictogrammetjes van de dingen die in deze betreffende wasmand gegooid moeten worden. Dingen als: een broekje, een shirtje, wees vooral creatief. Het is de bedoeling dat het makkelijk is te snappen natuurlijk. Dit loopt als een trein en scheelt een hele hoop sorteren en uitgezoek.

Soms moet je het jezelf gewoon wat makkelijker maken en aangezien kinderen en jongvolwassenen stekeblind zijn en hartstikke doof voor regels en gezag moet je het hen en jezelf zo eenvoudig mogelijk voorschotelen.

Op dit label heb ik ook een afbeeldinkje gezet met hierop het aantal graden waarop de inhoud van deze mand gewassen (zo eentje die je ook in het kledinglabel ziet). Niet voor de kinderen maar dit is dan weer handig voor wanneer mijn man op een dag een helder licht ziet en bedenkt de wasmachine aan zou zetten. You’ll never know 😜

Het werkt. De handdoeken liggen bij elkaar, alles wat wit of wit gestreept-gestippeld of gevlekt ligt in dezelfde mand (die overigens voor het gemak ook maar gewoon wit is). Op deze manier hoef ik alleen maar een mand om te kieperen en de inhoud in zijn geheel in de machine te gooien.

Ik vind wassen niet leuk, opvouwen ook niet en strijken ook niet. Maar omdat het er nou eenmaal is kun je maar beter zo effectief mogelijk werken en je ruimte zo effectief mogelijk inrichten om er maximaal van te profiteren. Omdat mijn wasruimte jammer genoeg maar piepklein en smal is hebben we gekozen voor heel smalle wasmanden zodat alles handig naast elkaar past tussen de wasmachine en droger in. En de emmers voor sokken en delicate dingen staat bovenop de wasmachine.

Natuurlijk heeft elk nieuw geïntegreerd systeem tijd nodig om aan te wennen maar wanneer je gezinsleden eenmaal een beetje handigheid in alles hebben (en jijzelf ook) zul je zien dat het best handig is en nog tijd (en ergernis) scheelt ook 🙂

Tot zover mijn tips omtrent mijn niet favoriete hobby. Heb jij ook specifieke dingen die jij toepast om het jezelf makkelijker te maken?

Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: