Fitgoals

Een doel helpt je je plannen te verwezenlijken. Zoveel mensen, zoveel wensen. Wat voor iedereen hetzelfde is: we werken ergens naartoe. We willen ofwel:

  • sterker worden
  • gespierder worden
  • strakker worden
  • fitter worden
  • het podium op
  • aan ons zelfvertrouwen werken
  • gelukkiger zijn in ons lijf
  • of gewoon, werken aan de beste versie van onzelf 🙂

En om dat te verwezenlijken is het fijn jezelf te belonen met iets wat de kroon is op je harde werken. Dat maakt het leuker en motiveert je om hiernaar toe te werken.

Voor mij was dat doel duidelijk: ik wilde een fotoshoot om mezelf vereeuwigd te zien in een shape waar ik blij mee was. En omdat ik de meest preutse trut van het Westelijk halfond ben die nog beroerd wordt wanneer ze een zwembad moet betreden, kun je je voorstellen dat dit nog best een dingetje was. Maar, ik kwam, zag en overwon.

Zelfs wanneer je denkt dat iets onhaalbaar is, valt dit vaak reuze mee. Want waarom zou je jezelf het plezier van iets onthouden omdat je nog niet bent zoals je plan is, zoals je het het áller- állerliefste zou zien? Juist. Daar is geen goede reden voor. Je leeft namelijk NU. En je hoeft jezelf niet te verstoffen totdat je pas bij de eindstreep bent.

Een (tussentijds) doel stellen schept duidelijkheid, omkadert je plan, helpt het visualiseren. Dus aarzel niet en plan een shoot, een wedstrijd of whatever it is waar je hartje sneller van gaat kloppen. Doe wat jou gelukkig maakt, en zorg dat je niet bij de pakken neer gaat zitten wanneer je route een beetje afwijkt. Er leiden meer wegen naar Rome dus houd je doel voor ogen wanneer je in een dip schiet.

Pas op met Social Media. Niks is wat het lijkt en het is tricky te gaan geloven dat het normaal is gefotoshopt rond te wandelen. Gebruik je gezonde verstand en realiseer je dat progressie tijd kost. Veel tijd. En veel energie. Maar wanneer jij die tijd en energie in jezelf wilt investeren, is jouw doel veel dichterbij dan je misschien zou denken… 😉

1112
“Be a game changer, the world has enough followers”
%d bloggers liken dit: