9-9-2017…It giet wer oan!

0980_zw
#october2016timetobeatthisshape

It sil wer heve! Een tweede fotoshoot is geboekt! Heb ik er zin in? Hell yeah! Zie ik er tegenop? Oh echt wel! Als een berg kan ik wel zeggen. Ik heb al duizend scenario’s voorbij zien komen waarin ik als een drilpudding of krentenbol vereeuwigd word. Het idee alleen al. Ik. Schijt. Bagger.

Maar ja, daar heb ik dus niks aan. de datum ligt vast, de afspraak is gemaakt en ik wil er niet meer onderuit. Op zich zou het minder eng moeten zijn dan ik nu zeg al was het alleen al omdat ik het eerder deed. Toch is het dat wel omdat ik de aanloop ernaartoe nu anders aanpak dan de vorige keer. En omdat ik dus nog maar één ervaring heb met slechts één werkwijze-qua voeding en trainen-  is het dus afwachten hoe het dit keer gaat.

Een groot verschil is bijvoorbeeld de trainingswijze. De vorige keer trainde ik vijf á zes keer per week full body, dit keer om de dag een splitschema. De vorige keer voerde ik mijn macro’s allemaal exact in (myfitnesspal-app) en schreef ik elke set en herhalingen op, deze keer vroeg mijn coach mij vooral om me ontspannender op te stellen en niks in te vullen. Het schijnt namelijk dat ik best wel een fanatiekeling ben met een hoge kans op stress. Huh? Wie? Ik? Anyway, alles dus wel doordacht en met mate, maar niet opschrijven. Wegen zodat je weet wat er op je bord ligt maar that’s all. Wat betreft mijn voeding eet ik nu geen kwark meer maar veelal eieren en eiwit(poeders) (om mijn eiwitinname op peil te houden) en een aantal extra vitamines en supplementen.

Als er één ding is waar ik ontzettend veel moeite mee heb, dan is dat “vertrouwen hebben in” Vertrouwen in jezelf, vertrouwen in jezelf en, vertrouwen in jezelf. Want geloven dat je het goed doet en dat dát echt resultaat zal geven vind ik bijzonder ingewikkeld. Vooral omdat ik nog aan het begin van deze periode sta. De vorige keer had ik heel veel begeleiding. Online dat wel, maar ik vuurde elke vraag omtrent voeding en de hele santekraam op mijn coach af. Zo kreeg ik vertrouwen in mijn doen en laten en liet ze me zien dat het echt goed was wat ik deed of juist goed fout ;-).

Natuurlijk trainde ik me het apezuur dus kón het ook niet anders dan dat ik daar heus resultaat mee zou krijgen. Al kwam het uiteindelijke resultaat ook vooral na de cutperiode waarbij je ziet wat er uiteindelijk van je overblijft. En een echte bulk heb ik bij haar niet gedaan dus ik weet niet hoe dat uitgepakt zou zijn.

Mijn trainingen nu zien er echt heel anders uit. Een groot (voelbaar) verschil is dat ik nu flinke spierpijn heb na elke workout; ongeacht welke spiergroep ik heb getraind. Voor mijn benen doe ik rond de vijftien sets (verschillende oefeningen), voor mijn rug twaalf, voor de schouders, borst en triceps elk acht sets, voor de biceps zes en de kuiten ook zes. Daarvoor was het dus fullbody en dus pakte ik wel dagelijks álle spiergroepen mee, maar niet zo intensief als nu. Ook richt ik me nu voornamelijk op de bilspieren #hellopeaches en minder op de bovenbenen; deze zijn al flink van zichzelf dus richt ik me meer op de lijnen/vorm in de bovenbenen dan in de groei/massa ervan.

Nu train ik op de ene dag de benen en de rug en biceps, de andere dag upperbody (schouders, borst, triceps) en kuiten. Wanneer het niet lukt om de benen en rug op één dag te trainen omdat ik gewoon te weinig tijd heb of vermoeid ben na bijvoorbeeld de benen, train ik een dag later het resterende gedeelte: rug en biceps. Dat kan betekenen dat ik elke dag train, of tenminste zes dagen, maar het maakt wel dat de trainingen (met plezier) vol te houden zijn. Ik moet zeggen dat ik niet kan bedenken wat ik prefereer omdat ik me niet elke dag of week hetzelfde voel. Wel vind ik het fijn dat er steeds genoeg tijd is tussen de trainingen om bijvoorbeeld de benen te laten herstellen. Gezien de hoeveelheid spierpijn iedere keer is dit ook echt nodig merk ik.

Het voelbare verschil is dus de spierpijn ;-), de zichtbare verschillen zie ik (nog niet) ik heb wel progressie foto’s gemaakt en die kun je hieronder ook zien, maar we zijn natuurlijk nog niet aan de cutperiode toe en dus kan ik nog niet inschatten of bekijken wat het uiteindelijke resultaat gaat worden en wat je ziet op de foto is natuurlijk een optelsom van zowel vet als spieren (hoop ik…)

De shoot is op zaterdag 9 september 2017 dus zal de cut wel rond juli gaan plaatsvinden tot aan de shoot. Gok ik. maar ja, ik ben natuurlijk geen coach dus weet ik het niet exact. Maar spannend vind ik het wel. Mijn diepe wens is dat ik er gespierder, leaner en strakker uitzie dan oktober vorig jaar. Maar eigenlijk ben ik al zeer, zeer gelukkig wanneer het me lukt om in elk geval dezelfde shape neer te zetten vooral ook omdat ik nu wel mínder vaak train dan daarvoor. Tuurlijk betekent heel vaak trainen niet persé succes, maar deze wijze heb ik nog niet eerder uitgeprobeerd dus is het een verassing hoe dit afloopt.

Ik heb er zin in. Echt waar. Onwijs veel zin. En hoewel ik de afgelopen week een volledige week rust heb genomen omdat ik een fikse verkoudheid onder de leden heb en de daarmee gepaarde vermoeidheid echt wel even moest erkennen, ga ik er de komende maanden flink tegenaan en ben ik benieuwd of ik het volgende meetmoment ook in spiermassa ben toegenomen.

We zullen het allemaal weer beleven en ik zal het bijhouden op mijn blog/ site en deze delen op FB en IG. Dus vindt je het leuk, volg het gerust en wie weet krijg je de inspiratie of moed om zélf zo’n traject in te gaan. You’ll never know ;-). De eerste foto plaats ik hieronder evenals de foto’s die ik de komende maanden ga maken. Fingers crossed voor de komende maanden!  #october2016letsbeatthisshape

 

 

%d bloggers liken dit: