Be a Gamechanger #4

c88a9-loesje

Je droom najagen. Het klinkt eenvoudig maar weet je? Het is ook eenvoudig. Het is natuurlijk niet altijd het aller gemakkelijkst om de dingen te doen die er allemaal voor nodig zijn (bijvoorbeeld dure investeringen als die nodig zijn omdat je ander werk zou willen) maar naar je hart luisteren en dingen doen die je eigenlijk het allerliefste doet is niet moeilijk.

Wat wel vaak gebeurt is dat je niet naar je gevoel luistert. Dat je net doet alsof je het je inbeeldt en vervolgens dwars tegen je gevoel in beslissingen neemt en verkeerde afslagen op je levenspad neemt. Naar jezelf luisteren is niet altijd leuk. Soms betekent het dat je dingen eigenlijk zou moeten afsluiten terwijl dit best veel consequenties heeft. Soms betekent het ook dat je dingen zou moeten doen die waar je in je hart doodsbang voor bent.

Maar alles opgeteld is je hart een betere raadgever dan je verstand. Je verstand zal bijna altijd alles in het werk stellen om je hart te verwarren. Dat is een nare eigenschap van je brein. Het eeuwige afwegen van voors en tegens kan je soms behoorlijk ‘confusen’ zeg maar. Dat je het ‘allemaal ook niet meer weet’…
Vaak is je eerste gevoel goed. En vaak had je dat gevoel al toen je klein was. Kleine kinderen weten altijd héél goed wat ze willen en vooral wat ze niet willen…

Eigenlijk zouden we beter naar ze moeten kijken en van ze moeten leren. Zoals een kind recht op zijn doel afstevent om te krijgen wat hij of zij wil, zo zouden volwassenen ook meer moeten handelen. Doen wat je wilt doen. Je verstand is je reserve, daarmee kun je beredeneren welke stappen eerst te nemen en welke het laatst. Maar het uiteindelijke doel wordt door je hart bepaald.

Dat is je passie, je droom, je eindbestemming. Misschien lijkt het soms alsof je heel veel offers moet brengen om daar te komen. Maar eenmaal daar kun je alleen maar trots op jezelf zijn dat je het maar mooi hebt geflikt!

%d bloggers liken dit: