Work that booty!

“Sporten is gezond”. “Nou, vertel eens iets nieuws” – zul je denken. Tja, ik vertel ook niets nieuws. De feiten over sporten staan op zo ongeveer 1000.000 sites denk ik (en dan hebben we het nog niet eens over de boeken die erover geschreven zijn. Maar goed.

Ik kan je alleen maar vertellen wat sporten voor mij doet. En wat het inmiddels heeft opgeleverd. En wat het verschil is met voordat ik hiermee begon. En dat het inderdaad een beetje verslavend kan werken! Hoe leuk is dat!

Alweer een poos terug vond ik het nodig mezelf van alle kanten op de foto te zetten.  Ik was namelijk best wel trots op mijn platte buik en die wilde ik graag op de gevoelige plaat vastleggen. Je kunt wel ongeveer bedenken wat er gebeurde toen ik de foto’s bekeek. Of het nou aan de belichting, de camera of de invalshoek te maken had, ik weet het niet. Maar ik schoot acuut in de allerdiepste depressie met betrekking tot mijn zelfbeeld wat ik toen had…
 

Maar goed, aangezien piepen ook niet fitter maakt nam ik een besluit. Het ongelooflijke gebeurde, ik ging naar de sportschool… Ja dat is dus echt ongelooflijk want ik ben altijd te schijterig geweest om mezelf ten overstaan van de hele (plaatselijke) natie te gaan afbeulen. En warempel: ik vind het leuk!

Dat ik ooit van sport zou gaan houden is mij tot op de dag van vandaag nog immer een raadsel. Echter, het wonder geschiedde. Ik heb ben gestart met een schema en voedingsadvies om meteen goed van start te gaan. De regie uit handen geven heet dat geloof ik. Eigenlijk vind ik dat nog het allerlastigste, maar, om resultaat te boeken met dingen waarvan je zelf amper kaas gegeten hebt (of in mijn geval, een handjevol geraspte kaas 😉 moet je vertrouwen op degene die jou gaat begeleiden, die jou gaat helpen. Bovendien motiveert het natuurlijk extra wanneer iemand jou helpt, al was het alleen al vanwege de trots jezelf te willen bewijzen.

4 á 5 x in de week doe ik aan krachttraining en probeer op deze manier in shape te blijven. In piepkleine stapjes hoor, want al die verhalen (die je in den beginne heel graag wilt geloven!) van snel spierballen kweken gaan dus mooi niet op. Maar dat hindert niet. Je doet het voor jezelf. Voor je eigen mooie lijf en je eigen zelfvertrouwen. Gewoon voor JOU!

Het verschil met niet-sporten is voor mij  mijn algehele gezondheid. Ik voel me fitter en uitgeruster dan ooit en heb meer zin in alles. Ik ontlaad volledig als ik sport en ben daardoor ook minder kriegeliger dan voorheen. Dus naast mijn fysieke gesteldheid heeft ook zeker mijn mentale gestel een flinke boost gekregen!

Inmiddels begin ik steeds meer veranderingen waar te nemen. En dat geeft natuurlijk een kick! Dat heb ik toch maar mooi zelf klaar gespeeld! Als ik eens een weeg en meetmomentje heb kan ik er echt naar uitkijken. Dan spring ik een gat in de lucht als mijn spiermassa toe is genomen. 

Maar ja, het gebeurt ook wel eens dat je dénkt dat je het zo goed hebt gedaan en je uiteindelijk niet je doel van die maand hebt behaald. Dan is het natuurlijk de kunst niet bij de pakken neer te gaan zitten en hupsakee, weer doorzetten. Want als je iets echt graag wilt gaat het je zeker lukken!

0821
fotoshoot oktober 2016; de kroon op mijn hobby: Krachttraining!! (foto: jeroendebeerfotografie)
%d bloggers liken dit: