Monday’s / fun-days

Het is weer maandag. Zo’n dag dat alles mag. Nee tuurlijk niet, ik lieg als een dolle, maar het is wél maandag. En ik ben groot, dus er mag best veel. Het weekend is alweer voorbij. Veel te vlug als je het mij vraagt. Op de vraag waarom een week 7 dagen heeft waarvan er maar twee mogen worden ingevuld als weekend heb ik nog steeds geen antwoord gevonden.

Maar ach. Het zij zo. Stel je voor je won de jackpot. En Gaston d’r bij. Als bonus. Al hoef ik die bonus eigenlijk niet. Anyway, zou je dan nóóóit weer gaan werken? Zou je dan een enkele rijs Ibiza boeken en never nooit met je luie kont van het strandbedje afkomen? Met een tequila en een rietje in je smoel kerels spotten? En een massage om het ouderdomsleed te verzachten als toetje toe?

Naaah. Ik denk het niet. Ik kan me er geeneens een voorstelling van maken ook. Ik denk dat wanneer ik zoveel geld zou winnen ik steeds op mijn telefoon mijn saldo ging checken. Of naar de bank fietste om het in het schermpje te kunnen zien. Iets om de rest van mijn leven op te teren zeg maar. Ik denk dat ik er nog veel hebberiger van zou worden.

Van de week zat ik mijn challenge voor de duizendste keer te overdenken. Want er zijn al drie maanden voorbij. Drie maanden dat ik nog geen stuiver aan kleren heb uitgegeven. Noch make-up, noch iets anders om mezelf te versieren. Nou ja, eiwitten dan. Daar versier ik mezelf indirect ook mee zeg ik. Zonder eiwitten geen gains, zonder gains geen mooie kont en zonder mooie kont een pokkehumeur. Dus. Een win-win situatie zeg ik.

Anyway, ik vroeg me af hoe dat zou zijn wanneer ik opeens het loodje zou leggen. Zo maar opeens. Poef. Einde leven. Weg bestaan. Over. En. Uit. Dan zou ik dus gewoon drie maanden geen dubbeltje aan mezelf gespendeerd hebben terwijl me dat zóveel genoegdoening zou schenken. En ik zou dan nooit weer iets kunnen kopen want wie garandeert mij dat er in het hiernamaals óók uitverkoop gehouden wordt? Zou ik spijt hebben wanneer er niet eens een hip stelletje in mijn kast zou hangen om me fatsoenlijk aan te kleden voordat ik helemaal weg ben?

Nou ja, niet meer aards dan. Dan zou ik me, terwijl mijn geliefden hun hoofd braken over wat mij aan te trekken, doodergeren aan hun gebrek van smaak. Of als de dood (sorry voor de foute woordspeling) zijn dat ze me te krappe kleren aan zouden trekken. Of in het ergste geval een ‘active wear’-setje met slijtplekken (want ze hield zo van de gym) En gigantisch balen wanneer er een fout matchende oogschaduw op me gekliederd werd. Als iemand überhaupt de moeite al zou nemen me een beetje te fatsoeneren. Want iedereen weet wel hóe dol ik was op een mooie make-up.

En dus kreeg ik stand te pede spijt van mijn challenge. Want hoe dom is het om geen geld uit te geven om jezelf te bewijzen? Ik ventileerde het dilemma aan de koffie. Waarop er een simpel antwoord in mijn oren klonk: “Nou, dan heb je toch intens genoten van je challenge gedurende die drie maanden??” Say whaaaat?? Alsof ik geniet van het zúnig doen. Tuurlijk doe ik dat niet. Het is hartverscheurend om iedere keer langs de ramen en etalages te strompelen terwijl je je best doet om niet naar de lonkende en schreeuwerige mode van vandaag te kijken. Of om stilzwijgend langs de make-up in de Etos te sluipen om alleen een doosje paracetamol mee naar huis te nemen…

Tegenwoordig ga ik  helemaal uit mijn dak wanneer de deodorant op is. Of het kattegrit.  Man dan is het feest! Dan bekijk en keur ik elk potje of zakje voordat ik het in mijn tasje stop. Want een miskoop is nu even niet handig. Dan moet ik me eerst weer een paar weken door een of ander muf luchtje heenbijten. Nou, daar vrolijk ik nou bepaald niet van op.

Maar goed, ik zie aan mijn woordkeus dat dit een typisch maandagochtendblogje wordt. Eentje waar de zonnestraaltjes vanaf spatten. En om er een fatsoenlijk stukje tekst van te maken is het zaak nu een ietsje vrolijker toon aan te slaan voordat we massaal aan de antidepressiva schieten. Flauwekul. Dat hebben we niet nodig. Maar die jackpot…? Hmm, ik zou me d’r wel mee redden denk ik.

De afgelopen week sloot ik in elk geval goed af. Mijn vetmeting vond ik buitengewoon hysterisch. Ik deed nog net geen dansje. En eens te meer bleek maar weer eens dat je vermoeden beslist niet bevestigd hoeft te worden. Mijn gevoel zei namelijk dat ik er onderhand uit moest zien als Bessie Turf. Dat ik als een rolmops door de gym heendrentelde en dat de spiegels allemaal te klein werden. Maar dit viel allemaal weer reuze mee. Mijn bf was gelijk gebleven en ik was anderhalve hemelse kilo’s gegroeid! O yeah. (insert proud emoticon…) Dus mijn vermoeden klopte niet helemaal en ik opeens leek het alsof ik getransformeerd was in “Sly” van der Meulen. Of the Rock van der Meulen. Die is óók lekker sterk.

Zo ver ben ik natuurlijk (nog) niet en ik betwijfel of ik ooit veel massiever dan dit ga worden. But(t) dat hindert niets. Ik ben gelukkig. Vanaf deze week gaat mijn schema aangepast worden en proberen we nog iets meer uit de schouders en biceps te halen. Het is nu tijd voor wat meer de-fi-ni-tie zeg maar. En daar heb ik zó’n zin in ook he!

Mijn coach vroeg me wat ik zélf nou nog heel mooi zou vinden. Of wat ik ten opzichte van vorig jaar anders zou willen zien. Nou. Makkelijk. Alles natuurlijk. Neeee, nu overdrijf ik. Want het was goed zoals het was. Ik had mijn doel toen bereikt. En het is maar de vraag of dit weer net zo mooi wordt. Want we zijn er natuurlijk nog niet.

Maar wát is het dat ik graag zou willen? Nou, keiharde billen zouden leuk zijn en een goede schouderpartij ook. Net als een sixpack en flinke biceps. Maar het is nog geen Sinterklaas dus ik heb geduld. Mijn presentjes komen op een dag vanzelf. In real life en anders maar in mijn fantasie. Kan mij het schelen.

U begrijpt; het is allemaal zo slecht nog niet 😉 En met deze positieve statement sluit ik mijn in eerste instantie zeikerige maandagochtend stukje af en wens ik u allen een fantastische week. Eentje waarbij het je lukt om heel veel te lachen. Of te huilen en daarna weer te kunnen lachen. Wat ook maar nodig is om je dag te kleuren. Fijne maandag! Dikke kus xxx

 

rumag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: