Kaal of kammen

Baarden. Je houdt d’r van of niet. Er zijn van die mannen die staan werkelijk alles. Al lopen ze met een drie dagen baard of juist met een lange (ik zeg, Arie Boomsma dames??) ze hebben d’r gewoon een kop voor. Hetzelfde geldt voor een kaal hoofd. Niet iedereen heeft er een hoofd voor, maar, ook in dit geval zijn er mannen die er woest aantrekkelijk bijlopen met zo’n kaal exemplaar (ik zeg, Dwayne Johnson of Vin Diesel, dames??) Kortom, kaal of kammen, je moet het maar kunnen hebben.

Persoonlijk ben ik niet zo van de baarden. Zo eentje die een paar dagen te lang staat is pijnlijk voor de wederhelft (tenzij die er natuurlijk ook een heeft), zo eentje die véél te lang niet geschoren is, onverzorgd, en zo eentje die op de Baard van Sinterklaas lijkt vind ik vies. Ja,ja, ik weet het, ze worden ongetwijfeld gekamd, gekapt en vertroeteld maar ik vind het niks.
Wist je trouwens dat in zo’n baard tonnen bacteriën huizen? Nog meer dan op een WC-bril. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het wordt onderzocht, maar ook de hoeveelheid bacteriën in een mannenbaard is dus geteld. En geloof me, het waren er een heleboel. Lekker knus, in die baard.
Op zich natuurlijk niet zo verwonderlijk. De man in kwestie is er natuurlijk supertrots op. En  zoals wij vrouwen met regelmaat aan onze haardos frutten, frutten zij aan hun kin. En daar groeit haar. Veel haar. En elke keer wanneer ze interessant door hun baard strijken, krulletjes draaien of de soep eruit plukken, raken ze hun baard aan.
Want ja, daar blijft natuurlijk nogal eens iets in hangen. Een kruimeltje brood, een chipje, wie weet een stukje appel, het is er vast allemaal in terug te vinden. En als dit niet het geval is, zorgt de heer in kwestie er vast de hele dag door voor,  dat er niks in te vinden is. En hoe doet hij dat? Juist ja, met zijn handen (of zie jij d’r wel es eentje met een kam staan te pieren…?)
Wat dat betreft vermoed ik dat de kale man zonder baard behoorlijk steriel door het leven gaat. Al gaat daar natuurlijk ook een berg tijd in zitten. Want wij vrouwen weten natuurlijk ook álles van stoppels en doen al minstens zo hard ons best om onszelf pluis-stoppel- en haarvrij door het leven te laten gaan. Zelfs al is er geen sterveling die in de winter ziet dat er tabak onder een arm groeit, wij gaan ongeacht het seizoen, elk opkomend haartje te lijf. Net zoals de kaalgeschoren man. Want wat is nou aan een kaal hoofd als deze niet egaal-kaal is? Ik bedoel maar. Tijd, tijd en…. Olie. Om de boel weer mooi te laten glanzen. Inderdaad. Een heleboel werk.
Hoewel het me vaak een uitkomst lijkt om als kerel rond te wandelen is het natuurlijk fijn om vrouw te zijn. Er zijn vast zat mannen die het stiekem heerlijk zouden vinden ook zo ongegeneerd te poedelen. Anders zaten er niet zo veel in de crèmepotjes van hun vrouw te graaien. Hoewel de mijn wederhelft al gruwelt van een kus met lippenstift en naar alle waarschijnlijkheid zijn vinger in de Sudocreme prikt in plaats van de gezichtscrème, ken ik er best nog wel een paar die een redelijke hoeveelheid in het badkamerkastje hebben staan.
Ik had een vriendin die nooit dure crèmes kocht omdat haar vriend ze opmaakte en zij iedere keer de bodem van het potje vond. Die beperkte zich dus tot Nivea. De blauwe pot.
Maar eerlijk is eerlijk, Arie Boomsma doet het goed. Met of zonder baard (al scoort hij met zijn wasbordje natuurlijk ook punten). En ook Dwayne Johnson zie ik graag over mijn televisie heen huppelen.  Nou ja, over mijn beeldscherm dan. Al vermoed ik dat deze net zo druk met zijn verschijning bezig is dan ikzelf (maal 10, want ik woon nog niet in de sportschool).
Maar ach. Mijn mening doet er niet toe. Lang leve de baard zeg ik. Ieder z’n meug. Het geluk van de baard moet blijven bewaard. Als dit geluk maar niet op het hoofd van mijn lief groeit. Dan bespaar ik hem het ‘geluk’ op mijn benen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: