Een kokosnoot in de badkamerAl geruime tijd geleden maakte ik kennis met de kokosnoot. Enkele maanden geleden proefde ik sinds jaren weer een stukje kokosnoot uit het handje (lees: Albert Heijn- doosje)en warempel, ook smaken staan in je geheugen gegrift. Omschrijven kan ik het niet zo sterk, behalve dan dat het een nostalgisch smaakje was (voor zover smaak nostalgisch kan proeven dan), ervan genieten des te meer.

Toen ik op het doosje keek hoeveel calorieën er in dit gezonde snackje zaten kreeg ik zowat een hartverzakking. Maar ik ben ook niet voor één gat te vangen en stapte op mijn internetsurfboard om uit te vissen wat dit goedje wel of niet voor je doet. Er is één site waar je vooral niet wilt gaan zoeken naar voordelen van de kokosnoot. De site van het voedingscentrum. Wanneer je hier rondsneupt en leest zou je (als je een echte government-believer bent) meteen een vinger in je keel steken om van je laatst gesnoepte kokosvlees af te komen. Niet doen dus.
Nou ben ik dus absoluut niet een voorstander van overheidshalve meningen en stellingen en ik kijk graag een beetje verder dan mijn edele neusje lang is. En dan;  dan gaat er een wereld voor je open. Want zodra commercie en overheidsbelangen er niet meer toe doen blijven er slechts feiten over. En, dames en heren, de feiten over de kokosnoot zijn om van te juichen.
Wat deze wondernoot wel allemaal niet doet? Calorieën of niet, je wordt er dun van (kokosnoot bevat van nature superverbranders en stimuleren je vetverbranding- zie onderstaand maar eens
o.a.:
1. Zorgt voor een betere spijsvertering en snellere stofwisseling
2. Heeft antivirale en schimmeldodende eigenschappen
3. Is van goede invloed op de bloedsuikerspiegel
4. Geeft een boost aan het immuunsysteem
5. Stimuleert de werking van de schildklier waardoor gifstoffen eerder worden afgevoerd
6. Bevat nagenoeg geen cholesterol en helpt zelfs de cholesterolwaarden te normaliseren
7. Ondersteunt en reguleert een gezonde hormoonproductie (waaronder het verjongingshormoon      pregnenolon)
(bron: blog : http://www.foodness.nl)
Een voor één natuurlijk om helemaal blij van te worden. Een kokosnoot opeten is niet persé nodig, kokosolie (met of zonder geurtje) in je huis halen wel. Bakken, braden, stomen, smoren, groenten afmaken of zelfs als margarine vervanger op je boterham werkt hetzelfde.
Een bijkomend beauty voordeel vond ik evengoed in mijn Superpot… En gek genoeg googelde ik niet eens voordat ik de olie op mijn gezicht, handen en benen smeerde. Mijn badkamerkastje hangt door. Van alle beautyproducten die de revue passeren – inclusief een ingeslagen voorraad voor als je reinigingsproductjes ineens op zijn en het is net Kerstmis of zondag en je kunt geen winkel meer in om je goedje te scoren – ik woon namelijk niet in Amsterdam.
Toen de droge handen van mijn zoontje er zacht van werden wanneer ik een lepeltje op zijn handen smeerde, bedacht ik me (toen mijn Clinique twee-fasen oogreinigingslotion van € 20,00 (!!) op was en ik met panda ogen rond dreigde te lopen…) dat ik er mijn gezicht misschien ook wel mee kon reinigen. Weinig keus natuurlijk als je verder niets hebt. De Becel leek me nét een tikkeltje te hoog gegrepen…
Een lepeltje kokosvet tussen mijn handen, warm laten worden (en dus vloeibaar) en huppekee, op je gezicht masseren. Met een lekker warm washandje onder de hete kraan mijn gezicht weer afgenomen met een superzacht en schoon huidje als resultaat… 
Toen ik hier wél naar ging zoeken op het internet (de beauty mogelijkheden van kokosolie) bleek dat ik al een tijd achter de feiten aanholde. Het ene na het andere beautyblog had dit “Ei van de Kokosnoot” allang uitgevonden… Nou ja. Beter laat dan nooit zeg maar. Doe jezelf een plezier en typ eens in: “voordelen van de kokosnoot”. Je zult versteld staan van de mogelijkheden 🙂
Al een paar weken doe  ik het nu niet alleen maar door mijn eten maar vooral ook, ’s avonds op mijn gezicht. (en armen, benen, buik, en billen want hé, hoe cheap en zacht wil je het hebben?) Niks geen gedoe meer met flesje schudden, watjes plukken en tonicjes sprenkelen, nee gewoon één potje en één washandje en klaar is Kees. Mijn huid is zacht en blij met al die verwennerij. En dat voor nog geen drie Euro!! Wat wil een mens nog meer? Schoenen kopen. Juist ja. En is dat nou niet een eitje met zo’n besparing in je badkamer 😉 ??
Wil je een kokosnoot kopen maar zie je het openbreken niet zitten? Dit bleek een fluitje van een cent. Neem de kokoksnoot en draai hem zo dat de nerf  (net als bij een walnoot) over de kokosnoot heen dwarsover ligt. Draai hem als het ware. Dan tik je met een hamertje (of met de stompe kant van een groot mes) iedere keer over het midden heen (niet over de nerf dus maar tegendraads). Je hoort vanzelf een ‘krak’ en de noot breekt in tweeën.  Zorg wel dat je eerst het kokossap eruit hebt laten lopen. Dit doe je door twee kleine gaatjes te maken in twee van de ‘zachte punten’ aan de onderkant met bijvoorbeeld een kurkentrekker – of voor de handywomen onder ons, een boormachine.) Voor de voorbeeldfilmpjes raadt ik je YouTube aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: