Trendwatching: online vreemdgaan


Terwijl ik luisterend naar de radio op mijn I-Pony vroeg in de ochtend mijn plamuur sta bij te werken en mij concentreer op een keurige wenkbrauw en mijn eyeliner penseel voorzichtig langs mijn wimper rand trek, galmt uit de radio een stem die de luisteraar op “Second Love” wijst… Of je zin hebt om vreemd te gaan en dan vooral niet moet aarzelen om deze site even te bezoeken.
Huh?? Ik schiet bijna uit. Of je zin hebt om vreemd te gaan? Ik schiet vreselijk in de lach en realiseer me ineens dat dit geen geintje van Evers is, maar een reclamespot die mensen aanmoedigt hun partner te bedriegen. Wanneer je – zoals de stem zegt – zin hebt in een affaire moet je d’r vooral eentje beginnen.
de affaire
zelfst.naamw. (m./v.)
Uitspraak:  
[ɑˈfɛːrə]
Verbuigingen:  
affaire|s (meerv.)
geheime liefdesrelatie
Voorbeeld:  
`een affaire met een getrouwde man hebben`
Synoniem:  
verhouding
Een geheime liefdesrelatie…Tja. Wat zal ik daar nou toch eens van vinden? Ik weet het. Wij Nederlanders vinden altijd overal wel ergens wat van. Maar ik in dit geval dus ook. Kijk, ik ben d’r beslist voor om vooral te doen wat je leuk en lekker vindt, wat je daar dan ook maar onder verstaat en met wie je dat ook maar wilt doen. Het enige wat mijn vreselijk stoort is: STIEKEM & GEHEIM. 
Doen wat je leuk vindt en wat je gelukkig maakt (dit geldt altijd, maar in dit geval vooral in een relatie) is eigenlijk van levensbelang wil je dat je relatie werkt. En nee, dit woord is geeneens zwaar overtrokken. Ga maar na, echtscheidingen, uit elkaar gaan, you name it, het gebeurt altijd omdat één van de twee (of meer) partners niet meer gelukkig is en niet meer vindt wat hem of haar gelukkig maakt. 
Dat je je relatie dus inricht zoals dat jullie allebei (of allemaal 😉 gelukkig maakt is vanzelfsprekend en je doet dus ook allebeide je best er iets super leuks van te maken. Hoe je dit doet is voor iedereen natuurlijk verschillend maar wat je ook doet, stiekem doe.je.het.niet. Stiekem is een synoniem voor fout in mijn beleving. Zodra iets achter een ander zijn rug om gebeurt is het bedrog. En nee, ik heb het niet eens specifiek over seks mocht je dit eruit opmaken.
Natuurlijk is dit wel een ‘hobby’ wat door menigeen stiekem bedreven wordt, en dan vooral met iemand anders dan je partner, maar nee, stiekeme dingen gebeuren te pas en te onpas. En alleen al doordat het stiekem gebeurt weet je eigenlijk wel dat je niet goed bezig bent en er geheid anderen door gekwetst gaan worden.
Hoewel ik misschien iets genuanceerder moet zijn in mijn uitspraken blijf ik vinden dat eerlijkheid het langst duurt. Iemand ‘stiekem’ helpen omdat hij/zij mishandeld zou worden bijvoorbeeld. Dit kan soms alleen maar ‘stiekem’ en is natuurlijk allesbehalve fout; en zo zijn er best nog meer goede ‘stiekeme’ voorbeelden te verzinnen!
Het is natuurlijk superleuk en vermakelijk dat er allerlei datingsites als paddenstoelen de grond uit schieten en dat er sites zijn waar je je ultieme (seks)partner kan vinden. Het Tinderen en weet ik al wat meer, is bijna verheven tot een sport an sich, maar de insteek hiervan is voor zover ik weet geen bedrog. Al wil je elke avond een ander liefje scoren, prima, leuk, vooral doen. Maar niet achter de rug van iemand anders om. Ook niet als er van alles aan je eigen relatie schort. Doe er wat aan of stap op. Wanneer jij seks wilt met een ander om welke reden dan ook, doe dat nog steeds niet stiekem. Punt. 
Van een site als Second Love die dit promoot zakt mijn broek af. Ik vind het respectloos (Tjong, ik vind vanavond wel veel, meestal vind ik nooit wat…;-)  Voordat ik dit stukje schreef, las ik een paar ‘reviews’ op deze site. En realiseerde me dat er altijd een tweede partij achter deze schrijver/schrijfster schuil gaat. Wellicht iemand waarmee een scheiding op handen is omdat het vuur allang gedoofd is (en de stiekemerd te schijterig is om op te stappen), of iemand die er heilig van overtuigd is met zijn soulmate samen te zijn en honderd te worden met z’n tweetjes (en de stiekemerd van twee walletjes wil eten en zijn mond hierover houdt).
Maar wanneer je ziet hóeveel mensen massaal stiekem aan de minnaar/minnares gaan vraag ik mij af waar deze mensen mee bezig zijn. Hoe het moraal verwatert. Waarom ben je bij een partner dan? Er staat een hele reeks aan vragen + antwoorden (lees :redenen) waarom je een affaire zou moeten beginnen. En man O man, de één na de ander kan niet anders dan zich als een haas inschrijven, om zich vervolgens bij de groeiende groep vreemdgangers te scharen. En dan te bedenken dat er landen zijn waarbij je (lees vooral: vrouwen) ter dood veroordeeld wordt als je iemand bedriegt (tijdens je huwelijk). Gaat ook wat ver natuurlijk, maar deze tendens verdient ook niet bepaald een schoonheidsprijs.

Hoe je het ook wendt of keert, doe wat je gelukkig maakt. Wat je beider gelukkig maakt. En als dit niet gaat, zoek dan een andere weg. Maar ga een ander niet bedriegen. Daarmee beschadig je je partner voor de rest van zijn of haar leven en schaadt je een levenslang (zelf)vertrouwen. Mocht je kinderen hebben dan maak je ook een stuk van zijn of haar persoon kapot. En alles komt uit. Vroeg of laat. Leef je leven en heb plezier. Ook in bed. Maar niet ten koste van een ander.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: