De zweetgeur uit je shirtjes

Sterk trio! Suc6 gegarandeerd!

Zoals ik in het vorige artikeltje schreef, is het überleuk om een leuk shirtje te scoren. Echter er is eigenlijk altijd één onlosmakelijk probleem wat onoplosbaar lijkt te zijn. Zo’n dingetje waar je je vre-se-lijk aan kunt ergeren en je helemaal suf Googled om de ultieme oplossing te vinden:
ZWEET GEURENDE OKSELS IN JE SHIRT….

Ik schrijf het maar in hoofdletters omdat het gewoon een te naar probleem is. Een enkele keer ontsnapt er een shirtje aan deze stinkvloek, maar de meeste zijn gedoemd om (na een soms wel héél korte tijd) te rieken naar zo’n onuitwisbare zweetlucht.

Persoonlijk vind ik het horror. Hoe vaak is het niet gebeurd dat ik hoopte dat de lucht weg was en ik na een uur werd verrast door zo’n naar penetrant luchtje, ik spiedend om me heen keek om de boosdoener op te sporen en uiteindelijk zwaar getroffen ontdekte dat ik zélf de boosdoener was.

Ik kun het mijn ergste vijand niet (oké, ik overdrijf, eigenlijk gun ik het mijn ergste vijand de hele dag, elke dag en eeuwigdurend….ik weet het, ik ben slecht blame it on the period…) want het lijkt wel onoverkomelijk. Elke keer steekt dit rottige probleem de kop weer op. Het is soms bijna eng om een leuk nieuw dingetje aan te trekken want ook je nieuwe exemplaar valt geheid ten prooi aan deze stinkmoleculen.

Nu zeggen ze dat zweet niet stinkt. Op zich dan hè. Sterker nog, wij vrouwen (en volgens mij ook mannen) raken zelfs opgewonden wanneer we iemand ruiken die mannelijk (en andersom zal dat vrouwelijk zijn) riekt. Geen penetrante zweetlucht natuurlijk, nee zo’n stoer mannenluchtje, gewoon man. Ik kan er even geen andere woorden voor verzinnen. Hoe wij vrouwen van nature ruiken weet ik trouwens niet. Hmm. Stof tot nadenken dus.

Maar wanneer zweetmoleculen niet hardhandig geëlimineerd worden wanneer het kledingstuk gewassen wordt, ben je zwaar, zwaar de pisang. Dan kun je er vergif op innemen dat je de volgende keer door meer dan alleen jezelf geroken en gesignaleerd wordt en weet je zeker dat je in een straal van vijf kilometer opgespeurd kunt gaan worden. Niet.Leuk.Dus.

De oplossing? Na ongeveer zevenhonderd middeltjes te hebben geprobeerd welke welke leken te werken waaronder onder andere:

*insmeren met groene zeep
*inweken in (schoonmaak) azijn
*naspoelen met (schoonmaak) azijn
*inweken in soda
*wassen met vaatwastablet
*inweken in ammonia
*insmeren met vanish (of soortgelijk goedje)
*de oksels eruit knippen 

heb ik iets anders uitgeprobeerd wat bij mij wel (in één keer werkte). Dettol. Voor een ieder die bekend is met smetvrees (waaraan ik Goddank niet lijd maar mij soms wel in kan vinden) zal deze naam niet geheel onbekend in de oren klinken. Ik riep laatst nog gekscherend dat er binnenkort vast ook lichaamsverzorgingsproducten op de markt zouden komen van dit grandioze ontsmettende merk, en geloof het of niet, ze zijn er. Maar goed. Ik dwaal af.

Dettol dus. En dan niet een reinigingsproduct maar de witte fles met het kruis aan de voorkant wat  o.a. gebruikt wordt om wondjes mee te ontsmetten of door een sopje gegooid wordt om de vloeren en weet ik wat meer te dweilen of te soppen. Dit goedje heb ik gekocht tezamen met een doorzichtig reispompje gescoord bij de Etos. Helft water helft Dettol en sprayen maar die oksels. Een half uurtje laten liggen en de wasmachine in. Naspoelen met azijn in het wasverzachterbakje (geeft ook zo’n lekker fris luchtje) en weg is je lucht. En trek je je shirt aan, dan riek je na een tijdje niet wéér naar zweet. Ik ben d’r blij mee.

Nu kun je denken dat je een hele foute deodorant gebruikt en wanneer dit een hardnekkig probleem is begin je echt aan jezelf te twijfelen. Maar het ligt niet aan jou of aan je persoonlijke hygiëne (tenzij je een doorgewinterde ongewassen viespeuk bent- maar dat lijkt me stug). Het ligt (slechts) aan de niet -verwijderde bacteriën die zich in de stof genesteld hebben. Dan dienen we met zwaarder geschut te komen, iets waarvan je zeker bent dat deze bacteriën in no time om zeep geholpen worden. Dettol here I come zeg ik!

Probeer het eens uit! Ik ben benieuwd of ook jouw shirtjes van deze stinkende ondergang gered kunnen worden 😉 !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: