Drie hoeraatjes voor Nederland…


Hoera we leven in Nederland. Drie hoeraatjes voor alle privileges die we in ons land mogen genieten. Breken we een been? Geen paniek, de dokter staat klaar. Mochten we bij deze valpartij ook per ongeluk een tand verliezen wordt het verhaal iets genuanceerder (daar is dan weer een aanvullende verzekering voor nodig) maar toch, ons aller die iets overkomt wordt wel geholpen bij nood en dood.
En hoewel er heel veel mensen flink lijden onder deze eeuwig durende crisis, toch ‘krijgen’ we geld van de staat om ons (proberen) te redden. Ook dit is niet voor alle landen der wereld weggelegd. Zelfs mensen die nog nooit de gemeenschap gediend hebben treffen het maar, ook zij kunnen rustig hun hand op blijven houden.
Hoewel Nederland zoveel voorrechten uit lijkt te delen aan ons medelanders, baren veel dingen mij ,en velen met mij, toch zorgen. Soms krijg je de ijdele illusie dat jij in hoogsteigen persoon nog beter de lakens uit zou kunnen delen (of zelfs je nog niet volwassen kinderen), om hier in Nederland om de boel enigszins op orde te krijgen.
De ergernis en het onbegrip rijst de pan uit als het aankomt op de inkomsten en uitgaven van de regering. De bezuinigingen en de tegenovergestelde verkwistingen doen meer denken aan een ernstige cliënt van “Geen cent te makken” dan van een slimme, bezorgde en ondernemende regering die probeert wat moois van ons land te maken.
Zolang uitgaven bij burgers, en inwoners vandaan komen is het voor onze politici een feestje om deze zuur bij elkaar gesprokkelde centjes nog sneller weer uit te geven… De bestemming mag u er zelf bij verzinnen. En hebben we te weinig in de staatskas? Ach, dan bezuinigen we onze nog resterende zorg- en hulpverleners gewoon het hoekje om, gooien we de belastingtarieven nog wat hoger en sjouwen we wat meer de grenzen over omdat wij vooral niet achter moeten blijven als lid van de Europese Unie. Het is allemaal wat.
De redding is voor ons allen gelukkig nabij. Er zijn namelijk kamerleden die vinden dat wij allemaal massaal aan de volkstuintjes moeten. Gewoon omdat dit beter voor ons allen is. Alles wordt wegbezuinigd en als redding zijn er dan onze eigen gekweekte groenten en fruitjes. Waar gaat het heen? Nou niet naar Spanje. Daar zijn we hier inmiddels ook allemaal van op de hoogte.
Omdat er een of andere nozem haar mond opentrok, is onze eigen lieve Zwarte Piet straks mooi de sigaar. En wij nog meer; hoe gaan wij na honderden jaren verklaren waarom Zwarte Piet ineens verkleurd is? Omdat ie graag op Michael Jackson wil lijken? Gouden Pieten, gele Pieten; straks nog wat rode, gele en blauwe erbij en
Sinterklaas kan op z’n eenhoorn stappen en met zijn regenboog- kolonne vertrekken naar Ponyland om nooit weer terug komen.
En ook dit wordt maar getolereerd. Alles voor de vrede zal Rutte wel denken. Het probleem bij onze politieke leiders is dat er niet gedacht wordt vanuit het oogpunt van de bevolking maar vanuit eigen posities. Mensen in onze regering hebben het (voor hun) gelukkig goed voor elkaar. Al wordt de belasting verhoogd met nog es 50 procent, Mark Rutte gaat nog net zo vaak uit eten. Brandstofprijzen idem dito want zijn chauffeur moet vooral blijven rijden.
Verpleging en zorginstellingen mogen ook wel wegbezuinigd worden want hun portemonnee is dik genoeg om een heel weeshuis tot in de hemel te verzorgen. De rest van de wereld lijkt er niet toe te doen… Zolang zij er niets van vernemen, zal het hun de reet roesten wat er met een ander gebeurt. Een ieder op een zetel heeft krukken nodig want het ontbreekt er aan elk spoor van een ruggengraat…
 
Het zal me benieuwen hoelang we nog in ons Walhalla blijven leven. Hoelang het nog duurt voordat Nederland helemaal om zeep geholpen is. Hoe lang het nog duurt voordat alle opgebouwde voorzieningen weer verdwenen zijn. Hoelang het nog duurt voordat er eens veranderingen komen die de boel weer ten goede laten keren. De een na de ander raakt overspannen of krijgt een burn out. We werken ons met elkaar een slag in de rondte om aan een door de regering opgelegde eis te kunnen voldoen:
Hogere belastingen, duurdere zorg, minder toeslagen, nog minder zorg, duurdere kinderopvang, meer werkeloosheid en Sinterklaas straks weggepest. Ik zeg drie hoeraatjes voor onze bestuurders. En een wens voor verandering. Zo, en nu eerst chocola…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: