Tijdsverspilling

Hè, hè, wat een zaligheid. Eindelijk is het zonnetje min of meer permanent aanwezig om onze stemmingen enigszins op te kalefateren. Nou is het niet zo dat ik meteen in een of andere depressie schiet als het een poosje donker of slecht weer is, maar de warmte en zoveel zonlicht doet bijna ieder mens goed!

Het opent weer deuren voor leuke dingen; terrasje pikken, een middagje shoppen of een ritje achterop de motor, gewoon lekker dus. En terwijl je bezig bent met die leuke uitstapjes realiseer je je ook weer eens (hoe cliché ook) dat je veel te weinig onderneemt om je relax-modus vooral niet in z’n slaapstand of nog erger ‘uit’ stand te laten gaan.

Het is helemaal niet ingewikkeld om wat leuks te doen, maar ja, doe het maar eens. Voor sommige dingen moet je meteen een heel legertje oppas inschakelen (want om nou weg te gaan en je kinders alleen te laten gaat ook een beetje ver), of dat wat je wilt doen is niet gunstig voor je budget (want we leven nu eenmaal niet alleen) anyway, er is eigenlijk te vaak een reden om dingen uit te stellen of zelfs helemaal niet door te laten gaan

Maar toch, mooi weer of niet, sommige dingen zijn niet mooier te maken met een beetje zonneschijn. Vandaag hoorde ik van een mevrouw die ernstig ziek is. Piepjong en met nog een heel leven voor zich. Nou ja, nu niet meer dus. Iemand die kindertjes achterlaat en veel dierbaren die nog lang niet zonder haar kunnen. Dat zijn zulke akelige momenten. Momenten voor mij, als buitenstaander, omdat ik niet de getroffene ben.

Voor haar is het niet een verhaal. Een moment. Zij, zij laat alles achter wat haar dierbaar is en kan nooit meer kiezen om meer uit haar leven te halen. Simpelweg omdat haar tijd op is. En tja, niemand weet uiteindelijk hoeveel tijd hij of zij heeft om er wat moois van te maken. Mijn opa werd deze week 93. Mijn oma vandaag 90. Fantastisch, maar de kans dat ik op mijn 93e nog een puzzeltje zit te doen is niet erg reëel. Helemaal als het verhaal van voorgenoemde meid ineens voorbij komt.

Dus voor iedereen die nooit tijd vindt om dingen te doen die leuk, spannend, fun, griezelig, te duur, te ongewoon, op een ongepast moment of weet ik veel komen. Doe het maar gewoon. Doe de dingen die plezier geven en in je vermogen liggen en maak wat leuks van je tijd. Het is zomaar voorbij. In een oogwenk blaas je je laatste adem uit en is spijt te laat.

Ondertussen snuif ik nog wat UV licht op. Gewoon lekker, omdat het kan. Ik hoop vurig hopen dat ik de goede genen van opa en oma geërfd heb terwijl ik lekker doorga met leuke dingen doen 😉
Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: