"Kijk mama, wil je ook eens proeven…?"

Je kent het wel. Van die lekkere hapjes die je in de supermarkt ziet staan om even te proeven. Overal liggen die heerlijke snackjes en verleidingen op de loer. En ja, als je zo snugger bent om met een knorrende maag je winkelkarretje te gaan vullen moet je erg je best doen om niet een graai in zo’n schaal te doen…

Mijn dochter gaat graag mee boodschapjes doen. Vooral als we de Albert Heijn doorcrossen met een zelfscanner, want dát vind ik dus een feestje. Eindelijk die eindeloze rijen skippen met mijn kar vol toestanden en huppekee, in een keer door naar de auto. Als je een beetje strategisch door de supermarkt heengaat bewapend met lijstje (anders helpt het nog niet) is het net topsport. Zoeken, strepen, bliepen en meteen in het juiste tasje. Wát een lol. En mijn dochter voelt zich net een echte kassajuffrouw (groot dus).

Maar toch, hoe gedisciplineerd ze ook door de supermarkt heen bezemt, de verleiding bij de vleeswaren ligt altijd op de loer. En O, wat is het dan lekker om even een stukje worst te proeven… Mama slaat liever over na een traumatische ervaring in de Jumbo waar ik nog steeds niet overheen ben…

Moeder en dochter deden zoals altijd boodschapjes. Niets bijzonders. Dochter ziet lekker stukje vlees en neemt meteen ook een hapje voor mama mee… “Kijk mama, lekker! Wil je proeven?”. Zo dom als een gans open je zonder na te denken je mond, onvoorbereid op wat komen zou. Ik proefde, en de smaak kwam niet overeen met de worst in haar handje. Je brein werkt als een sneltrein en ik besefte aan de koude vreemde structuur ineens wat ik in mijn mond had (en waar ik zelfs al een keer op gekauwd had!!!!): een afgekauwd stukje mandarijn!!!

Volledig in schock spuugde ik het gore stukje uit mijn mond en gaf mijn dochter er (onterecht!) een uitbrander. “Hoe kun je mama achteloos zoiets viezigs opvoeren??” Maar ja, hoe kan ik het haar verwijten als ik zelf ook niet oplet wat ik in mijn mond stop? Tenslotte was zij nog maar vijf en ik…eh, een heel stuk ouder 😉 Bovendien was het natuurlijk ook erg ongepast van degene die het voor de lol op het schaaltje heeft gelegd. Ik heb ongeveer een week gewacht of ik ook een enge ziekte kreeg maar gelukkig viel het mee.. Waarschijnlijk is tongzoenen riskanter!

Dus voor alle achteloze mama’s die blindelings vertrouwen op die lieve kinderhandjes van hun kroost: NIET DOEN. Knipper voor de zekerheid ook zelf een keer met je ogen voordat je begint te kauwen… !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: