Mama’s zijn ook flauw…

’t Is niet mooi weer. Grauw, koud, en dodelijk saai. Misschien ligt het aan mij? Waarschijnlijk wel. Gelukkig eten we vanavond patat en is er make-up uitgevonden… Zojuist even een zonnebankje gepakt in de hoop dat het me opmonterde maar ik ben bang dat alleen echt zonlicht werkt. Ik deed vooral mijn best niet in slaap te vallen en voelde me bijna een kip aan’t spit. En nog es omdraaien, en nog es… Om vervolgens na vijftig minuten verschrikt op de klok te zien dat ik mijn dochter weer op moest halen: ja, echt ontspannen hoor. Zucht… Wat mij betreft kan het niet snel genoeg voorjaar worden.


Maar goed. De nachten zijn in tegenstelling tot de zomerse nachten wel altijd lekker. Waar ik in de zomer lig te plakken en te kleven van het zweet en de slaap niet kan vatten vanwege de hitte, lig in in de winter tussen mijn hittepitjes én mijn lief in. En dat is natuurlijk alleen maar heerlijk warm en ontspannen. Daar kan geen zonnebank tegenop 😉 Maar ja, dat geldt dan alleen weer op mijn pms-vrije dagen…

#myMotherboard

Op Facebook vind ik de pagina #My Motherboard daarom ook helemaal geweldig. Hierin komen zoveel hilarische situaties en plaatjes voorbij dat het me altijd helpt relativeren. Wanneer er eenmaal zo’n lach op mijn gezicht wordt getoverd of dat je er zelfs van in een deuk ligt is heerlijk. Niets is trouwens zo heerlijk dan een flinke lachbui. Soms lach ik ook zo smakelijk om mijn kinders (en zij dus he-le-maal niet!!) Gisteren had mijn dochter last van haar maag. Elke keer als ze een boertje liet viel zo’n beetje iedereen van zijn graat, echt vreselijk.(waarom schrijf ik dit eigenlijk??) Maar goed, vandaag had ze met de scouting een zwemwedstrijd en daar zat ze nogal over in. Hoe moest dat nou?

Ik zei, “je laat gewoon een boertje en met een beetje geluk laat je daarmee iedereen achter je! Win jij die wedstrijd op je slofjes”. Ik lag zo in een deuk om mijn eigen flauwe grapje dat ik de boze blik van mijn dochter niet zag. Horen deed ik haar des te beter want ze foeterde hemel en aarde bij elkaar. Ach, lieve dochter, het spijt me. Mama is soms niet lief. Ik wijt het maar aan de sombere winterdagen. En als ik het per ongeluk in de zomer doe komt het vast van de warmte.. Mama’s zijn nou eenmaal oneerlijk, net als jullie 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: