Bijenkorf

Enige tijd geleden schreef ik dat mijn andere helft en ik een weekendje weg cadeau hadden gekregen voor mijn verjaardag. Het afgelopen weekend hebben we dit cadeautje ingelost: HEERLIJK!
En zo’n uitstapje begint natuurlijk met de voorpret! Eerst honderdduizend hotels bekijken voordat je überhaupt iets boekt om vervolgens te voelen hoe de moed je in de schoenen zakt… Ik google’de op “romantisch arrangement” en vond…niets wat me kon behagen.

Nou ja, dan de zoekterm maar aanpassen. Uiteindelijk werden het de woorden: “goedkoop, hotel, twee nachten, Amsterdam”. Want dat ik naar Amsterdam wilde of tenminste in de buurt dat wisten we dan weer wel. Uiteindelijk geboekt in Zaandam. Vlak bij het Centraal Station, want dat zou pas handig zijn. Ontbijtje erbij, O, O, O, wat spannend. Het was tenslotte 10 1/2 jaar geleden dat we voor het laatst een nacht samen (lees: kinderloos) door hadden gebracht dus groot was onze verwachting.

Ma verwachtte van ons,  cultuursnuiver als ze is, dat we heel Amsterdam zouden afschuimen naar Culturele bezienswaardigheden. Helaas rest mij niets anders dan je te vertellen dat we niet verder zijn gekomen dan het O, zo vermakelijke Sexmuseum. En geloof het of niet, het was er nog druk ook… Het was er een grote kijkdoos van sex, alle geslachten met elkaar, groot of klein, rustig of rauw, menigmaal sloeg ik mijn handen gegeneerd voor mijn mond voor alle foto’s die er opgehangen waren, maar waar een hele groep Japanners zich vol enthousiasme met digitale camera op stortte.

Leuk voor je fruit….

En ja, er hingen zelfs pornografische portretjes vanuit het jaar 1800!! Ik wist niet dat het zelfs in die tijd al hip was je in een of andere spannende pose te laten vastleggen. De gezichtsuitdrukkingen waren trouwens wel herkenbaar: bloedserieus en ernstig verveelde vrouwen die zich lieten “verwennen” door een man met een wel hele grote snor die al net zo geamuseerd de vrouw in kwestie stond of zat te behagen.

Enfin, naast dit Oerhollandse museum bezochten we natuurlijk ook de Bijenkorf, want dit was volgens mijn (achterhaalde) opvattingen vast het walhalla van het winkeluniversum. Goed dan, laat het me zo zeggen, sneller heb ik nog nooit geshopt. Ik kreeg spontaan last van claustrofobie in deze winkel van weet ik veel hoeveel etages waar het wemelde van de mensen die precies wisten waar te moeten zijn. En ik dus niet.

Ik keek van links naar rechts en zag iedereen om me heen flitsen en graaien in de rekken. Op de begane grond stonden ongeveer honderd luxe cosmetica standjes waar je al evenmin rustig kon rondneuzen want één verkeerde blik naar een perfect opgemaakte verkoopster was vragen om problemen. Ze flitste dan als een schaduw om je heen om het welbekende “kan ik u helpen??” te laten echoën in je oren.

De moeite waard: in Zaandam!

Pfff, dat was dus een rap bezoekje. Eenmaal in de Kalverstraat beland werd ik een beetje rustiger. Hoewel je daar ook niet kon tellen hoeveel er om je heen liepen was het ietsjes overzichtelijker. Uiteindelijk heb ik een lekker ordinair shirtje bij een leuk boetiekje gescoord (want hé , één uitspatting vind ik wel stoer) en een lekker crèmetje bij de Douglas…Welkom thuis 😉

De reis naar Amsterdam toe in de trein was al net zo’n wereldreis voor mijn man en ik. Hoewel hij voor zijn werk al op honderdduizend plekken komt was het voor hem toch net zo spannend als voor mij om dit kleine stukje per trein af te leggen; hij zit altijd in de auto (en ik zit er altijd naast ;-). De kaartverkopende medewerker van de NS schoot dan ook meteen in de lach toen we kaartjes kwamen kopen met de vraag: “kijk, wij zijn niet zoveel gewend, dus leg ons alsjeblieft uit wat we moeten doen om in Amsterdam te komen?”

En nu, twee dagen later zijn we wieder zu hause. De kinders weer bij opa en oma opgehaald en hier zitten we dan weer in ons burgerlijke huisje. Wat is het toch raar dat gewoontes abrupt weer terug zijn zodra je je voet weer over de drempel zet. Ach, we gaan gewoon ons best doen nog lang na te genieten van dit wereldse uitspattinkje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: