De wereld krimpt door het internet…

Toen ik gisteren op Facebook rondneusde (want ja, naast Blogger noem ik mezelf natuurlijk ook Facebooker, dat mag nu…) zocht ik naar een nichtje. NichtJE. Ik dacht altijd dat ze zo’n tien jaar jonger was dan ik, maar de realiteit bleek maar 2 jaar te zijn. Weer zo’n mis conceptie. Ik dacht het laatst ook van m’n andere nichtje. Die is ook maar een paar jaar jonger dan ik maar gek genoeg blijf ik me jááááren ouder voelen naast haar. Nou ja, als je klein bent lijkt alles anders en soms blijf je in ‘vroeger tijden’ hangen. We worden in gedachten nooit ouder zeg maar.

 En vanmorgen vond ik haar terug. Wat een grap. Het is zo leuk iemand na zo’n lange tijd terug te ‘zien’. Want echt zien doe je elkaar natuurlijk niet. En dan heeft ze ook nog meer familie die ik al net zo lang niet gezien heb. Ik ben benieuwd hoe volwassen die kinderen er uit zien na zo’n tijd. Als ik ze ooit zie natuurlijk want het blijft vooralsnog virtueel 😉

De wereld is met het hele Social Media gebeuren behoorlijk klein geworden. Iedereen kent iedereen en iedereen heeft ook ineens 250 vrienden. Nou, zover ben ik natuurlijk nog láng niet en ik betwijfel of het ooit zover komt haha, ik ben nog druk aan’t uitvogelen waar alle knoppen voor staan op mijn scherm! En dan zit ik ineens weer ergens waar ik écht niet wil zijn. Anyway, naast alle leuke dingen van het internet en Social Media met name, is het niet alleen maar leuk maar net zo goed ook gevaarlijk.

Er kleven nou eenmaal risico’s aan het online zetten van foto’s, filmpjes en verhalen. Er wordt aan de lopende band geplakt, geknipt, gekopieerd en gehackt. Met name dat laatste vind ik eng. Maar je hoofd op het lijf van een of ander naaktmodel tegenkomen lijkt me ook HORROR. Stel je voor. Sta je ineens met je kop in een of ander ranzig blad je uit te leven op een of andere kerel, of vrouw. Alles is mogelijk met een goede photoshopper…

Maar om de kerk even midden in het dorp te laten. Het is natuurlijk vooral leuk. Daarom doen we ook lekker mee. Terwijl ‘Hyves’  net ten onder is gegaan en ik daar al helemaal niets van mee heb gekregen stort ik me nu vol overgave in het hele Facebook gebeuren. Maar dan met niet al te veel foto’s. Tenminste, niet van mijn hoofd dan. Die houd ik liever onzichtbaar. Ik heb d’r al wel een hele rits met de zelfontspanner gemaakt voor het geval dat, maar ik wacht nog even. Ik houd het nog maar even bij m’n schilderijtjes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: