Hij hoort wat hij horen wil, of niet?

Defenitie van het oor volgens de Dikke van Dale: “oor (het; o; meervoud: oren) orgaan, zintuig van het gehoor, m.n. het zichtbare gedeelte van het gehoororgaan


Ze lijken allemaal gelijk…

De functie van onze flappers is alom bekend: LUISTEREN. En dat is nou net waar dit stukje over gaat. Want volgens mij klopt er van al die wetenschappen helemaal niks. Nee echt waar, allemaal lariekoek. Die mooie oortjes zitten er louter en alleen voor de sier, voor de mooi, om een hoofd te verfraaien. Voor sommigen niet, maar uitzonderingen daargelaten.

Persoonlijk (maar ik wil natuurlijk niet relschoppen…) denk ik dat er ook een verschil zit tussen jongens en meisjes. Mannen en vrouwen. Ik heb het niet over het eeuwige “vrouwen kunnen meer dingen tegelijk dan mannen” ofzo, nee alleen over de functie van onze oren. Die is er volgens mij wel voor vrouwenoren, maar écht niet voor mannenoren. Die hebben ze alleen maar voor de leuk.

Het bewijs wordt dag na dag geleverd. Elke dag deal ik met drie mannen: twee zoons en een echtgenoot. Die echtgenoot (volwassen oren) laat elke keer weer zien dat hij de dingen werkelijk waar niet hoort. Raar maar waar. Of je nu vraagt om de was op te vouwen (en dan heb je ongeveer 10.000 x uitgelegd hóe…), of je vraagt om een boodschap te doen, de juiste tandpasta mee te nemen (omdat je vrouw anders sterft van de pijn aan tanden en kiezen) – nog een belangrijke reden dus ook, het maakt niet uit. Tijden die je doorgeeft, afspraken die je maakt in welke hoedanigheid ook, ít doesn’t matter, he just won’t listen…

Alle issues bij de grote oren doen zich in het klein voor bij de kleinere exemplaren. Mijn dochter wíl gewoon niet luisteren (dat zegt ze dus ook gewoon- wat natuurlijk ook té erg voor woorden is maar dat terzijde) maar de jongens, ze kúnnen het niet. Gek genoeg gaat het op school prima, net als het werk van de volwassen oorbezitter. 

Nou zou het natuurijk kunnen zijn dat ze zich volledig afsluiten voor dingen die hun niet aanstaan of interesseren, maar zelfs leuke dingen worden regelmatig niet opgevangen… Ach, wij meisjes hebben ook genoeg (onbenullige) gebreken, maar ja, dat krijgen we net zo goed met regelmaat om onze ‘oren’ gesmeten en dáár luisteren we dan wel goed naar – onze oortjes werken namelijk wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: