"Zie ginds gaat de stoomboot naar Spanje terug…"

Wat een toestanden. Het is toch ook wel wat; vroeger ging je uit je dak als de Sint weer bijna kwam, nu ga je uit je dak als hij weer in z’n stoomboot springt en  het komende jaar vakantie viert in Spanje…
Pfff. Ernstig vermoeiend hoor, maar ja, de beste man is er nou eenmaal en met kinderen, wie A zegt moet ook B zeggen zeg maar…

En dat doen we dus ook. Vandaag als een razende Roeland alle cadeautjes weer ingepakt. Gelukkig ben ik slim geweest en de cadeau’s waren al ruim van tevoren in huis gehaald. In september al op strooptocht gegaan om leuke dingetjes te scoren. En wees eerlijk, met drie kinders moet het leuk blijven 😉 Goed geslaagd al zeg ik het zelf al ontbrak het cadeaupapier met Sinterklaas en zwarte Pietjes nog.

Na een uur plak en knipwerk zit het er op… Klaar om door Sinterklaas afgeleverd te worden! Hoe we dat nou weer moeten ritselen moeten we nog even verzinnen maar dat is wel te doen. Nu nog één nachtje slapen en dan de dag nog door komen. Een hele opgave voor die kindertjes
als je zo klein bent. De spanning is te snijden natuurlijk als je denkt dat de Sint langs gaat komen om de cadeautjes in hoogsteigen persoon komt droppen.

Toen ik klein was schoot ik acuut in de zenuwen als er weer hard op het raam getikt werd. Kreeg ik meteen het gevoel bespied te worden; hij zag me vast zitten stout te wezen. Dit werd bevestigd door het zakje zout wat ik op pakjesavond uit pakte… Wát een drama. Zó boos werd ik als kleintje. En ja, ook kleine kinderen kunnen uit hun vel springen; zo ook ik. En ik ben het natuurlijk nooit vergeten. En allergisch gebleven voor mannen in Sinterklaas- tenue…

De kinderen stuiteren deze maanden door; eerst verjaardagen aan de lopende band, dan Sinterklaas, straks de kerstboom nog en dan… eindelijk weer rust. Momenteel is het verstandig zónder kinderen speelgoedwinkels in te gaan. Zelfs in de supermarkt wordt er genadeloos met me afgerekend als ik weiger cadeautjes te kopen. En op een of andere raadselachtige manier veranderen de simpelste dingen  dan ook in kinderspeelgoed… Het is de trend van de maanden; veel cadeau’s, snoep en meer kindonvriendelijkheden.. Ik geniet het meest als alles weer achter de rug is, dat vind ik zo zalig, weer ruimte om me heen . Kom maar op met 2014!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: