De ‘dokter’ van de Gezond en Wel winkel weet alles (hoop ik)

Hè, gelukkig. Volgens mij zijn de meeste ziektekiemen weer op hun retour. Ik weet alleen niet of dat komt door weerstand of de uitbarsting van gisteravond. Dat mijn nacht ruk was moge duidelijk zijn. Maar ja, inmiddels ben ik aangestoken door (ja door wie niet allemaal eigenlijk) mijn man (die geef ik maar gewoon de schuld, hij piept het hardst. Kijk, ik heb minstens zoveel kwalen maar hoort hij mij daarover? Dacht het niet. Nu moet ik dus maar afwachten wat voor loopje dit gaat nemen. In elk geval een loopje naar het toilet!

Vanmiddag heb ik eerst eens voor een vermogen ‘pepmiddelen’ in huis gehaald. Ik verwacht eigenlijk toch altijd dat ik ‘de oplossing’ voor mijn problemen in hapklare stukken voorgeschoteld krijg. Dat die mevrouw of meneer achter de kassa eigenlijk net de huisarts zelve is en de oplossing voor alle kwalen op het kassabonnetje terug te vinden is. De kassabon waarop mijn halve banksaldo terug te vinden is zeg maar.

Kijk, ik weet als volwassen vrouw natuurlijk ook heus wel dat het anders werkt, maar toch, ik houd altijd hoop. Op de een of andere manier ben ik ook best wel gevoelig voor reclamespotjes of advertenties in de bladen. Hoe ‘glossier’ het tijdschrift is, en hoe beter mijn humeur, des te gevoeliger ben ik. Kleur en foto’s spelen daarbij een erg grote rol. Vooral kleuren als wit en groen wekken bij mij zo’n “fris gevoel” op. Eigenlijk zou ik daar beter over na moeten denken; scheelde een hoop frustratie als het allemaal toch niet zo werkt als in mijn verbeelding en ik met een smak weer teruggesmeten wordt in de realiteit. Zó fantastisch werkt Vanish nou ook weer niet…

Maar voor het goedje van vanmiddag is niet zoveel verbeelding nodig; Loperamide. Does it ring a bell?  De laatste keer dat ik zo’n soort middel aanschafte was tijdens een vakantie 13 jaar geleden op Malta. En toen is me meteen duidelijk geworden dat je hier niet zonder kunt op zo’n bestemming. Verschrikkelijk. Je kon de Mac Donalds niet eens zonder geborrel voorbij lopen. Erg goed voor een beginnende relatie hoor; je ziet elkaar meteen op zulke zwakke momenten (en hoort meteen ook alle zwakke momenten….). Het heeft mij in elk geval doen beseffen dat ik zúlke toestanden het liefst met niemand deel; zelfs niet met de alwetende kassa juffrouw bij de Gezond En Wel winkel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: