Weg met de teller…

Zoals elke blogger (ha, zo noem ik mezelf voor het gemak even; klinkt zo fijn) vind ik het een feest als mijn pageviews oplopen. Want dan doe je iets goed toch? Nou, inmiddels heb ik dat idee maar achter me gelaten. Afgelopen week begon de teller namelijk hysterisch op te lopen. Ik helemaal in mijn nopjes natuurlijk want O, wat ging dat leuk.

Ik kon bij de statistieken zien dat er ook veel verkeer uit Amerika kwam. Uit “the States” notabene! Jeetje, ik ga gewoon internationaal hé! Goed. Ik ben weer terug op aarde. Want ik raakte lichtelijk in shock toen ik zag dat dat verkeer helemaal niet mensen betrof maar : BLOGBOTS. Bijna een eng woord hè? Nou, dat dacht ik dus ook.

En die “BLOGBOTS” komen je websites min of meer stalken zodat je teller op begint te lopen. Nou, fijn dan. Dus ik schrijf mijn stukjes voor robots?? Dan maar hopen dat die humor hebben haha. Anyway, aangezien ik een beetje control-freakerig ben besloot ik zojuist een gadget te plaatsen zodat ik kan zien of het mensen of robots betreft die een kijkje komen nemen. Het ding heeft er welgeteld 15 minuten gestaan. En nu is ie weer weg. En ik heb ook meteen maar die pageview teller verbannen.

Ik heb helemaal geen zin om me gek te laten maken door eng bezoek van een robot of zoiets raars. Laat me maar lekker geloven dat er echt mensen zijn die de tekst lezen; vluchtig of niet, alles beter dan zo’n stom mechanisch apparaat wat je pagina’s komt scannen. Lang leve de computers hoor, als ze maar uit de buurt van mijn blogje blijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: