"De eerstvolgende in de rij mag naar deze kassa komen"

“De eerstvolgende in de rij mag naar deze kassa komen”. Dit hoor ik regelmatig als ik in de supermarkt ben. Gek genoeg ben ik nooit die persoon. Of jawel, eigenlijk heel vaak, maar degene achter mij kan altijd sneller en kan niet tellen. Hoewel ik ook geen rekenwonder ben weet ik dan weer wel wie bedoeld wordt met “eerstvolgende in de rij….” Maar zoals ik al zei, dat ben ik uiteindelijk nooit.

Ik ben best wel direct al zeg ik het zelf. What you see is what you get, zeg maar. Maar weet je wat ik gek blijf vinden?? Wanneer mensen brutaal, voordringerig of simpelweg vreselijk ongemanierd zijn klap ik dicht. Ja echt waar. En als dat gebeurt maalt mijn hoofd als een razende en komen de akeligste gedachten in me op. Dan begin ik boos te worden en eigenlijk nog het kwaadst op mijzelf omdat ik mijn mond houd…

Typisch maar waar. En dus hoop ik dan dat haar eieren uit haar handen vallen of dat iemand met de kar over haar voeten rijdt… Of zoiets… Maar ja, wel eens gehoord van Karma? Wat gij niet wilt dat u geschiedt?? En als ik dan zulke gedachten heb denk ik erachteraan: “als ik zoiets lelijks denk gebeurt het straks nog met mijzelf!”

Heb je wel eens een fles frisdrinken in de winkel laten vallen? Dat je de colafles ziet bruisen nog voordat je ‘em opent? Ik wel. En dan zette ik het terug en pakte een nieuwe. Thuisgekomen laat ik acuut de fles uit handen vallen… Dat zie ik dus als Karma. Had ik ‘em ook maar mee moeten nemen denk ik dan, in plaats van een nieuwe te pakken.

Maar voordringers staan achter mij dus altijd op de perfecte plek. Alle keren dat het me overkwam zijn niet op één hand te tellen. Het gebeurt nu eenmaal. Ik kan van mezelf wel zeggen dat ik het niet doe tenminste. Wat dat Karma betreft zou het dus eigenlijk moeten zijn dat niemand bij mij voordringt. Hmmmm, daar gaat mijn theorie. Volgende keer trek ik gewoon een sprintje met uitstekende ellebogen en dender ik alvast over iemand zijn voeten heen. Voor het geval dat zeg maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: