De grote schoonmaak

Om mijn hoofd pas écht leeg te maken heb ik eigenlijk maar één goede remedie. Poets tot je d’r bij neer valt met als knaller: een mooie bos bloemen (of plant) om vervolgens met een lekkere kop thee of koffie naar te gaan kijken terwijl ik uitgeput in mijn schone huis zit en…. geniet.

Omdat ik vier dagen in de week werk en drie rondrennende kindertjes heb is dit een zeldzaamheid en blijft het meestal bij een afgeraffelde poetsbeurt zónder koffie of thee en een bloemetje.

Maar vandaag had ik vrij en O wat heb ik daarvan genoten. Omdat onze kleinste mannetje nu ook naar de “grote school” gaat had ik vanmorgen het hele rijk alleen! Om precies zes minuten over half negen was ik weer in huis en wat gebeurt? Ik kom niet meer van de bank af. Wat is het toch rarig dat wanneer je geen tijd hebt, je precies weet wat je zou willen doen en hoe; en dan héb je tijd en dan weet je van gekkigheid niet waar je moet beginnen.

Dus, eerst de pot thee maar eens leeg gedronken (want dat wordt ’s morgens met alle hectiek beperkt tot één slokje en al helemaal geen pot) en daarna een krantje doorgebladerd. Nou, toen was het ineens al negen uur en nog geen poetsdoek of dweil aangeraakt. Nou, toen eerst maar een bak koffie (het loopje naar de wc was inmiddels in gang gezet met al dat vocht).

Rond half tien kwam ik in actie! Met stofdoek, stofzuiger vloog ik als een Razende Roeland de trap op en af, van de kamer naar de keuken en weer terug. Zo, die work – out zat er ook weer op! Net toen ik aan een volgend project zou beginnen, het was inmiddels 11.00 uur stak mijn moeder haar hoofd om het hoekje van de deur… Tijd voor een volgende kop koffie.

Mijn mama kwam een cadeautje voor me brengen want morgen wordt ik 37 jaar. Omdat mijn man ook bijna jarig is, was het ook zijn cadeautje wat de mijne omvat: WE GAAN EEN WEEKEND WEG MET Z’N TWEETJES!!!! Hiep Hiep Hoera!! Sinds de vijfde maand van mijn eerste zwangerschap (dat is dus meer dan 10 jaar geleden) zijn we nooit weer met z’n tweetjes weg geweest. En nu, eindelijk – eindelijk gaan we genieten van elk uur van de 48 uren die ons te wachten staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: