"Wat heb jij stom haar!!!"

Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik geen kindervriend ben. Tenminste, niet van álle kinderen zeg maar… Ja, ik weet het, je hoort zoiets niet uit te spreken maar ik doe het toch.

Zo nu en dan kom je zo’n kind tegen wat ongemanierd is. En hoewel mijn eigen kids natuurlijk ook verre van heilig zijn (en daar hebben anderen zich dan weer dood aan geërgerd denk ik) is mijn ergernis aan andermans brutale kinderen daardoor nooit minder geworden dan voordat ik kinders kreeg.

Een bepaalde categorie (de 12-13+ categorie zullen we ze maar noemen) lijkt me helemaal een levende nachtmerrie. Ik bemerk tot mijn schrik dat onze oudste soms al ware pubertrekjes vertoont… En dan vooral de ‘brutale’ trekjes die naar boven komen drijven vallen op…

Vanmiddag bracht ik onze jongste de klas in (kleutergroep). Ik zette de traktaties neer en babbelde even met de juf. Komt er een snotneus met stekelhaar en een bril naar me toe drentelen en trekt even aan het jasje.
Zegt ie met een piepstem: “Ik vind dat jij stom haar hebt!!”… Excuus?? Ik dacht even dat hij me niet goed zag of bij me langs keek, maar nee, hij herhaalde het nog es luid en duidelijk! Nou ja zeg, ik geloof het gewoon niet!

Nou weet ik heus ook wel dat het kinderen zijn en dat je je daar natuurlijk noooooit wat van aan hoort te trekken, maar hij wakkerde ineens boosheid in me aan. Dat verrekte kleuterkind! Ik sprak juf aan op zijn uitspraken, of sprak aan, ik vertelde het haar zwaar verontwaardigd. “En weet je wat ik graag tegen dat joch wil zeggen?? Dat ie een stom hoofd heeft!- Stom kind…” Juf keek me aan en was bijna in shock. “Ja,ja, ik ben niet geschikt als leerkracht…” Anyway, ik ben geen kind meer dus hoor ik me natuurlijk volwassener op te stellen.

Zo heb je ook ‘verlegen’ kindertjes èn kindertjes die geen zin hebben hun mond open te trekken als je ze iets vraagt. Die dan drinken en koekjes eisen (dat is dan zo ongeveer het enige wat uit hun kindermondjes rolt) om vervolgens mijn kelderdeur open te trekken om op zoek te gaan naar eten en snoepjes en dan vervolgens mijn kelder in te sodemieteren….Ja kijk, dat vind ik dan weer niet zielig. Blijf maar gewoon uit mijn kasten vandaan denk ik dan.

Nou kun je me gaan zien als een kinderhater met unhappy thougths  maar dat valt gelukkig reuze mee hoor. Ik ben alleen niet een mee-kletser. Ik ben rechttoe – rechtaan. Ook tegen (mijn) kinderen. Ik houd er niet van er omheen te draaien al komen de woorden er dan soms botter uit dan soms de bedoeling is. Nou ja, jammer dan. Ik ben liever oprecht aardig, dan stiekem een kreng…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: