Shop till you drop

Ken jij dat gevoel ook wel? Tenzij je een man bent natuurlijk. Die hebben weer andere zorgen. Ik bedoel de frustraties met betrekking tot je eigen imperfecties. Gelukkig helpt het om te relativeren. Zeuren over benen die niet naar de zin zijn gaat meestal wel weer over als ik eraan denk dat ik ze misschien zomaar ineens kwijt zou kunnen zijn. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje, net als een erge ziekte. 

Enkele meters frustratie in de badkamer…

Maar ja, daar denk je dus niet aan als je in een zeur-fase zit. Het is dan alleen maar kommer en kwel. Vooral als je in een vrouwonvriendelijk pashokje kleding staat te passen of op het punt staat dit te gaan doen. Soms, als ik aan het shoppen ben en ik sta klaar om een andere broek te passen kijk ik onverwacht in een spiegel. Het gevoel wat je dan bekruipt is NOT Happy… Als je nog niet goed gegeten hebt is dit een uitgesproken moment om onwel te worden. En hoeveel mooie kleding je dan ook nog tegenkomt en hoe leuk alles geprijsd is, niets helpt dan meer. Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet waarom winkels dáár niet eens in investeren: vrouwvriendelijke belichting…

Goede belichting zorgt voor een goed gevoel (lees koopdrang) en de klant komt terug. Zou vast helpen de omzet van de winkel te verhogen denk ik.Naarmate de shopsessie dan vordert wil je nog maar één ding: naar huis. In het donker chocolade eten. Maar ja, aangezien dit je ‘probleem’ alleen maar verergert is dit ook geen optie. Ik shop dan liever verder in de Jamin dan in de H&M… Het enige wat ik bij Jamin in de spiegel zie is de reflectie van alle heerlijkheden in de bakken.

Online winkelen is dan natuurlijk een uitkomst. Ik moet zeggen dat ik het online winkelen meestal beperk tot kindervitamines, paracetamol en kattengrit, maar hé, het begin is er. Dat het makkelijk is heb ik inmiddels ontdekt. Kleding kopen vind ik nog wat griezeliger, als het niet past (wat 9 van de 10 keer het geval is) moet het hele zootje weer terug. Dat is ook een gedoe. Bovendien, heb je een goed humeur en blaak je van zelfvertrouwen, dan pakt zo’n winkeldag natuurlijk pico-bello uit! Dan zwalk ook ik op torenhoge hakken over straat met aan iedere hand een tas vol ‘bargains’. Zo is het ook weer. Met als ultieme afsluiter; een winkeltoetje bij de ICI Paris aangeschaft…Wat dat dan is? Maakt niet uit. Alles daar maakt mij daar blij!
Zelfs een smeerseltje om de onvrede over mijn lijf ‘op te lossen’ !
 


Dit overheerlijke scrub-smeerseltje van Clinique zorgt voor een fluweelzacht velletje en streelt mijn zintuigen met o.a. een munt-achtige geur. Werkt altijd voor mijn welzijn! Kan voor je hele lichaam gebruikt worden en is zuinig in gebruik: ik zeg, Toppertje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: