Waarom stinkt sporten nou??

Ja, ik weet het, de titel kon leuker maar het is een ware ergernis. Zoals je verderop in mijn site kunt lezen, ik sport. Echt waar, met toestellen en al ga ik los in de sportschool. Zo ook vanavond. Het was lekker; muziekje in (en dan maar oppassen dat ik niet per ongeluk mee sta te bléren in het Zuid-Afrikaans) en gaan met die banaan. De hele dag was ik al wat suffig en kreeg ik last van mijn rug. Het is raar maar waar, sporten zorgt dat ik me weer lekker voel.

Die anderhalf uur voor mezelf is fijn. En ook leuk trouwens. Overal voor…. Want hoe leuk is het om naast je eigen bewegingen die van een ander te bewonderen?? Mannelijk schoon bedoel ik dan. Ja, ja, dat hoor je natuurlijk niet uit te spreken maar ik doe het lekker wel. De een na de ander beklimt zijn ‘stalen ros’, want zo zien ze het natuurlijk echt (aan hun uitsloverij te zien) en ik? Ik sloof me niet minder uit en aanschouw het hele spel. O, wat een zaligheid 🙂 !!

Al toen ik begon te sporten besloot ik helemaal in mijn uppie te gaan. Zo hoef ik aan niemand verantwoording af te leggen en kan ik lekker mijn gang gaan. Natuurlijk wel in samenwerking met een instructeur want het moet natuurlijk wel goed gebeuren. Wat een toestand. Aan een man uitleggen dat je dezelfde kont wenst als die van dat model aan de muur. Maar het dan wel zo brengen dat je niet volledig voor joker staat. Dat valt dus niet mee… Preutsigheid is een van mijn eigenschappen dus ook praten  over mijn uiterlijke imperfecties tegenover een man valt me zwaar.

Daarnaast zie je de oren van ‘medeluisteraars’ (ook weer mannen) ook letterlijk groeien en jouw kant op draaien als je hierover spreekt met de instructeur; want tsja, het veranderen van bv. mijn schema gebeurt altijd als er anderen in de zaal aanwezig zijn. Nou ja, gelukkig ken ik er niemand. Inmiddels wel van gezicht, maar echt kennen? Mwaah, laat maar. Er sporten weinig vrouwen. Het riekt er dus naar testosteron. En meer…

En dat ‘meer’ riek ik ook bij mezelf als ik sport. Afschuwelijk vindt ik het!! Wat doe je eraan?? Zegt mijn lief net tegen me: ‘je zweet wat je eet’ (!!) Nou, dan eet ik zeker veldmuizen!! Een ieder zal wel ruiken na sport, maar getver, ik ruik liever naar viooltjes. Anyway, alles voor een tight body zeg maar. Gelukkig zie ik nog niemand zijn gezicht vertrekken dus dat scheelt 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: