Hersenspinsels

Wat is het toch heerlijk om even lekker te kunnen doen wat je leuk vindt! Je lekker laten gaan in je fantasiewereld om vervolgens al je gedachten en hersenspinsels vormt te gaan geven. En laat dat nou net zijn wat ik de afgelopen paar dagen heb gedaan.

Ik heb eergisteren eerst eens een “lijmpistool” aangeschaft! Een aanrader voor een ieder die van lijmen houdt!!! Ik ben er in elk geval weg van. Het zet alles muurvast en dat is pas handig hoor als je goedkope lijm gewend bent waarbij je tien boeken op je geplakte object zet om het te laten kleven…Maar goed, zoals ik al eerder had verteld gaan we Serious Request steunen op de school van de kinderen door een kerstfair op touw te zetten. Mijn deelname hieraan is immers schilderijtjes en andere knutselarijtjes. Dus wat doe ik? Ik schilder, plak en lijm alles tot ik er bij neerval. En, O, wat is het toch ontspannend! Mijn hoofd raakt helemaal leeg.

Tenminste, nu wel. Maar de eerste avond dat ik los ging met penseel en papier kon ik dus écht niet meer in slaap komen. De ideetjes vlógen in de rondte en ik wist gewoon niet meer wat ik allemaal wilde gaan maken. Een stroom van kleuren, vormen en figuurtjes overspoelden mijn gedachten en ik kon ze gewoon niet meer op een rijtje krijgen! Om gek van te worden. Ik was in staat om op te staan en gewoon alles op te schrijven want ik was bang dat ik alles vergeten was zodra ik na de nacht weer zou opstaan…

Dat was dus ook zo. Maar gelukkig zat het nog ergens in mijn hoofd dus heb ik later op de dag zoveel mogelijk opgeschreven wat ik nog wilde maken. Nou is het natuurlijk niet zo dat iedereen zal denken: “kom, laten wij eens een schilderijtje (of weet ik wat) gaan aanschaffen”, maar het maken is minstens zo leuk als de pret dat wellicht iemand het gaan kopen.

Ik heb in elk geval rijkelijk met glitters en strikjes gestrooid want dat is toch wel een beetje mijn handelsmerk. Aan de glitters zie je of het een echte Paulina is of niet. Wat ik zo leuk vind is dat de figuurtjes eerst echt in mijn hoofd zaten en terwijl je bezig bent verplaatsen deze zich naar het doek. En daar kan ik ze dan bekijken met dichtgeknepen oogjes onder halogeenlicht. Want niets laat glimmertjes zo mooi lijken als een echte “ouderwetse” halogeenlamp!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: